Sancy >

Klimaat

> Het weer per maand in de Sancy

U kunt er het hele jaar door even uit in de Auvergne en in de Sancy.
De beste periode voor een zomervakantie is tussen mei en september.
Van december tot maart kunt u wintersporten in de Sancy.

- Januari
In deze maand valt de meeste sneeuw, afgewisseld door koude maar zonnige dagen.
Dit is het ideale moment voor wintersporten (skiën, langlaufen, tochten met sneeuwschoenen...). Vooral in het weekend zijn veel toeristen.
- Februari
Het is nog koud, met af en toe sneeuwbuien.
In deze maand is de krokusvakantie. Het is dus druk in de skioorden, en er kan volop van de sneeuwactiviteiten en animaties genoten worden.
- Maart
De dagen worden langer, het is wat minder koud. De sneeuw begint te smelten. In de weekenden zijn nog veel toeristen op de been om te wintersporten.
- April
De lente zet in met afwisselend regenachtige en zonnige dagen. De natuur neemt het heft weer in handen. Het landschap wordt weer groen.
De skioorden gaan half april weer dicht. Wandeltochten zijn mogelijk in de valleien, maar de toppen zijn nog besneeuwd. Het winterseizoen wordt afgesloten om plaats te maken voor het zomerseizoen.
- Mei
Er komen steeds meer mooie dagen.
Er kan nu vrijwel overal gewandeld, of outdoor activiteiten beoefend worden (MTB, paardrijden, golf, ...).
- Juni
Het is nu echt zomer, met de langste dagen van het jaar.
De ideale periode om naar de Sancy te gaan.
- Juli
Het is mooi weer en de temperaturen stijgen.
Voor de Fransen begint de zomervakantie. Er kan heerlijk genoten worden aan het Chambon meer met zijn stranden om te zwemmen.
- Augustus
De warmste maand. Vooral in de bergen kan het snel onweren.
De Sancy ontvangt in deze periode de meeste toeristen. Tegen 15 augustus bereikt het zomerseizoen zijn hoogtepunt
- September
De zomer loopt ten einde. Het weer is nog zacht en zonnig.
De zomervakantie is voorbij. Dit is de ideale periode om de streek te gaan verkennen en van de gastvrijheid van de auvergnats te profiteren.
- Oktober
De herfst komt eraan, met nog zonnige dagen. De natuur wordt kleurrijk door de bladeren aan de bomen. Oktober is een goede periode om te gaan wandelen in de bossen, paddenstoelen zoeken. Het thermaalseizoen loopt ten einde met de laatste kuurgangers.
- November
Het weer is mistroostig door de regen en wind. De dagen zijn kort. De eerste sneeuwvlokken laten niet lang op zich wachten.
In deze maand zijn er weinig toeristen op de been. De recreatieve activiteiten, winkels, restaurants en accommodaties zijn dicht.
- December
Het is winter. Sneeuw bedekt de berg.
De skioorden gaan zo gauw het mogelijk is open, ongeveer half december, en kijken rijkhalzend uit naar de wintersporters die komen voor de feesten van het einde van het jaar.

OP

Sitemap | Algemene voorwaarden